Koloristerne holder hovedsagelig fast ved disse tre områder: maleriet, skulpturen og grafikken. De forbliver trofaste overfor kunstens traditionelle værdier: en solid metier, som ikke er ensbetydende med et tomt indhold.
Nogle er fabulerende eller lyriske, andre er mere reflekterende. Interessen for mennesket er ikke særlig udbredt, med undtagelse af Leif Lages portrætter, som viser en bred vifte af menneskelige udtryk, forbundet med en intens farverigdom. Connie er også en af de få kunstnere, der kredser omkring mennesket som tema og koncentrerer sig om kroppens udtryk. I den senere tid har Astrid interesseret sig for portrætter i en serie buster af ler.
I dag som ved gruppens start har Koloristerne hverken manifester eller fastlagte kunstneriske retningslinier. Alligevel adskiller de sig fra andre sammenslutninger, måske netop på grund af de karakteristika forbundet med navnet, som de i mange år har haft besvær med.
Der er udpræget koloristisk talent hos de fleste medlemmer, ikke fordi de nødvendigvis dyrker de stærke farver. Den koloristiske sans kan manifestere sig på en nedsat farveskala med anvendelse af dæmpede farver, som på grund af udvælgelsen og sammensætningen giver billederne en speciel styrke, en udstråling.
Trods den brede vifte af kunstneriske udtryksformer kan man pege på to hovedtendenser, som giver sammenslutningen sin særlige profil. En del af kunstnerne er stærkt forankret i den danske tradition og fortsætter hermed en linie, der allerede var til sted i sammenslutningens barndom. Andre dyrker et lyrisk ekspressivt, undertiden fabulerende formsprog, som et udtryk for sjælen eller for sanserne, læs mere her.
Finansiel forbindelse: Kvik